Dochucení pokrmů
Slazení
Nejdříve si povíme, co vynechat.
Klasický bílý cukr,
třtinový cukr a další cukry, které sice mohou znít zdravě, ale
pořád to jsou jen cukry. Různé, teď tak moderní sirupy (agáve,
datlový). Úplně ideální bohužel není ani med, protože pokud
projde tepelnou úpravou, máme prakticky zase jen klasický cukr.
Čím tedy sladit?
Doporučuji sukralozu (např. Flavdrops),
xylitol, stévii, čekankový sirup.
(Možná vás ty názvy trochu děsí, ale většinu těchto sladidel najdete v nejbližším větším obchodě).
Solení
Jak už jsme si řekli v prvním článku, solení se nemusíte
vzdát, ale je dobré ho omezit a hlavně si uvědomit, že sůl na vás čeká i v pečivu, sýrech, šunce a tak podobně.
Koření
Tady vybírejte opravdu podle chuti, jen si dejte pozor na to, aby
koření nebylo dosolované. Různé mixy typu grilovací koření mají jako hlavní složku sůl.